5 hodnocení
Day Spa Ume ocet 250 ml
Delikátní dochucovadlo z japonských švestek vhodné do salátů i teplé kuchyně. Ocet z japonských švestek umeboshi vzniká jako vedlejší produkt při jejich fermentaci za pomoci mořské soli. Kromě značné kyselosti a slanosti pocítíte i jeho lehce ovocné aroma. Je výrazný, pikantní, sladký i kyselý zároveň.
Kategorie: | Koření a ochucovadla |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Pokud jste to přehnali s masem na letní grilovací párty nebo jste se zkrátka přejedli na sváteční hostině, švestky umeboshi vám mohou od potíží ulevit. Užívají se při pálení žáhy, přejedení se, ale také u nechutenství. Lze je také vyzkoušet při chronických potížích - při oslabené imunitě nebo kvasinkových infekcích.
Využití: Pro umeocet je typická výrazná slano-kyselá chuť, proto je oblíbený jako přísada do zálivek salátů, v teplé kuchyni jej uplatníte v dochucení kulajdy nebo čočky na kyselo. Pomáhá také dosolit jídla. Pokud použijete umeocet k dosolení, nedoporučuje se přidávat už jakoukoli další sůl.
TIP: Zkuste jednoduchou zálivku z umeoctu, citronu, olivového oleje a hořčice!
Složení: Ume švestkový ocet bílý 61 % (umeboshi švestky 80 %, jedlá sůl mořská 20 %).
Upozornění: Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním světlem.
Výživové údaje na 100 ml | |
---|---|
Energetická hodnota | 73 kj / 17 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 3,4 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0,2 g |
Bílkoviny | 0,8 g |
Sůl | 25,1 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář