5 hodnocení
Healing Nature Bio Skořice mletá 100 g
Cejlonská mletá skořice v BIO kvalitě. Skořice cejlonská má krásnou jemnou vůni a tropickou ovocnou chuť s citrónovými tóny. Pěstuje se zejména na Srí Lance, najdeme ji i na Madagaskaru či v Karibiku. Jako koření se ve světě používají hlavně 3 druhy skořice: skořice cejlonská, indonéská a čínská.
Kategorie: | Sladidla |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Cejlonskou skořici označují mnozí kuchaři a cukráři za tu nejlepší. Má čistou chuť bez stop štiplavosti nebo hořkosti. V porovnání s indonéskou nebo čínskou skořicí obsahuje pouze stopové množství kumarinu (přírodní toxin, kterým se rostliny brání před spásáním).
Skořice je považována za jeden z nejdůležitějších léků ájurvédy (snižuje Vátu a Kaphu, zvyšuje Pittu), má schopnost prohřívat organismus. Při nachlazení a chřipce stimuluje pocení a pomáhá snižovat tělesnou teplotu. Podporuje zažívání a cirkulaci krve, pomáhá při celkové slabosti nebo rekonvalescenci organismu.
Je dobrou pomocnicí při hojení drobných škrábanců a ranek. Má antibakteriální účiny, obsahuje totiž přírodní anestetikum - eugenolový olej. Skořice je také antioxidant a afrodiziakum!
Využití: Skořice je oblíbená v teplých nápojích, svou exotickou chutí může vylepšit například kávu. Je velice vyhledávaným dochucovadlem sladkých jídel s ovocem, kompotů a rýžových nákypů. V indické kuchyni je součástí mnoha kořenících směsí jako je Masala Swagat.
Krom kuchyně se využívá i v likérnictví a může být součástí parfémů. Skořici můžeme používat ve formě svitků, tedy jako skořici celou, a to do různých nápojů či kompotů.
TIP: Smíchejte každé ráno ve vlažné vodě lžičku medu, lžičku skořice a šťávu z citronu a nastartujete svůj den zdravým nápojem.
Složení: skořice pravá* (Cinnamomum verum, skořice cejlonská) *z ekologického zemědělství
*Z ekologického zemědělství
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář